Нападателят на "Ливърпул" Роберто Фирмино беше обвинен от Мейсън Холгейт от "Евертън", че го е обидил на расистка основа в дербито между двата тима в петък вечер. Централният защитник на "карамелите" се оплака на рефера Боби Мадли за случката, а медиите в Англия разкриха, че Мадли и четвъртият съдия Джон Мос са вписали инцидента в доклада си.

В средата на първото полувреме Холгейт, който по-рано в срещата направи дузпата, от която "Ливърпул" откри, изблъска грубо Фирмино, пращайки го зад предпазните заграждения на "Анфийлд". При връщането си на терена бразилецът репликира съперника си, което доведе до спречкване между двата отбора.

"Клубът и играчът ще съдействат на отговорните органи, за да се изяснят фактите. Докато трае разследването "Ливърпул" няма да прави никакви коментари", заяви говорителят на червените.

Мениджърът на "Евертън" Сам Алърдайс отказа да коментира случката, но това направи колегата му Юрген Клоп.

"Мисля, че първо трябва да разследват нарушението на Холгейт. Четвъртият съдия ми каза нещо, но не го чух. След мача разбрах за какво става въпрос, но честно казано не мисля, че това е вярно", каза мениджърът на "Ливърпул".

Футболната асоациация на Англия (ФА) тепърва ще разследва случая, след като първо се запознае с доклада на Мадли.

"Ливърпул" се класира за четвъртия кръг на надпреварата, след като спечели с 2:1 дербито на Мърсисайд с победен гол на новото си попълнение Върджил ван Дайк.

Дневник