Лидерът във Висшата лига "Манчестър сити" продължава битката на четири фронта, след като се класира за четвърти кръг за Купата на футболната асоциация (ФА къп). "Гражданите" обърнаха "Бърнли" на собствения си стадион "Етихад" с 4:1, въпреки че на почивката изоставаха в резултата.

Две попадения за състава отбеляза Серхио Агуеро, а по веднъж се разписаха Лирой Сане и Бернардо Силва. Голът за "Бърнли" беше дело на Ашли Барнс.

Пеп Гуардиола подходи сериозно към двубоя и игра с голяма част от основния си състав. Единствено Кайл Уокър, Кевин Де Бройне и Едерсон получиха почивка, оставайки на пейката. Първите двама обаче се появиха в течение на двубоя.

"Сити" доминираше преди почивката, но нямаше толкова чисти положения за гол. "Бърнли" се възползва от един от редките си шансове, при който Джон Стоунс не изчисти топката и Ашли Барнс със силен шут в близкия ъгъл матира Клаудио Браво.

През втората част "гражданите" действаха с много повече скорост, а бяха подпомогнати и от ранен гол на Агуеро. Той вкара в 56-ата минута, когато Илкай Гюндоган изпълни бързо свободен удар и изненада защитата на виненочервените. Две минути по-късно аржентинецът се разписа още веднъж след невероятно подаване с пета на германеца.

До края на двубоя футболистите на "Сити" имаха достатъчно пространства, което доведе до нови два гола. Сане се разписа в 71-ата минута, а резервата Бернардо Силва оформи крайното 4:1 в 82-ата минута, само две, след като се беше появил на терена.

В друг мач от третия кръг, в който беше замесен елитен тим, "Лестър" завърши 0:0 с "Флитууд" и ще минава през преиграване. Същата е съдбата на "Борнмът", който направи 2:2 като домакин с "Уигън" и "Суонзи", който завърши 0:0 като гост на "Уулвърхемптън".

"Стоук сити" пък напусна турнира след загуба с 1:2 като гост на "Ковънтри", който се състезава в четвъртото ниво на футбола Лига 2.

Дневник