Настоящият президент на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов получи подкрепа от пореден клуб, само месец преди изборния конгрес на организацията. Шампионът "Лудогорец" в лицето на изпълнителния директор Ангел Петричев подкрепи настоящото ръководство, което се оглавява от Михайлов. Той ще се бори за четвърти мандат начело на БФС, а досега бяха издигнати кандидатурите още на Любослав Пенев и Ивайло Дражев.

"Мисля, че настоящото ръководство на БФС в много посоки си върши доста добре работата. Предполагам, че ние ще имаме единно становище след събиране на Управителния съвет. Казвам това от мои лични впечатления и го гарантирам", каза Петричев.

Той похвали служителите на БФС, които са съдействали на българския шампион около провеждането на европейски мачове през последните години. "Работата на много хора не се вижда, но те са големи професионалисти", каза още изпълнителният директор на "Лудогорец".

Според Петричев няма как БФС да бъде виновен за състоянието на даден футболен клуб, ако той не работи за това.

"Първо трябва да си гледаш собствената къща и едва след това да търсиш странични влияния. Аз не мисля, че един регулиращ орган като БФС трябва да бъде обвиняван, когато един отбор не се представя добре", уточни той.

До момента Борислав Михайлов беше подкрепен от собственика на "Левски" Спас Русев, президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов, както и министъра на спорта Красен Кралев. Президентът на Европейската футболна федерация (УЕФА) Александър Чеферин също застана зад Михайлов при визитата си в България през декември.

Дневник