Днес най-добрият български футболист за 2017 г. ще бъде награден в 57-ата анкета за "Футболист на годината". Фаворит за приза е победителят от последните две години Ивелин Попов. Капитанът на националния отбор по футбол е един от малкото българи, които играят редовно в клубовете си в чужбина.

През 2017 г. Попов спечели титлата на Русия със "Спартак" (Москва), както и Суперкупата на страната, както и участва в Шампионската лига.

Ако грабне приза за трети път капитанът на националния отбор ще се нареди непосредствено зад най-големите имена в историята на българския футбол. С по четири поредни победи са само Христо Стоичков (общо избиран пет пъти) и Димитър Бербатов (седем пъти). Трикратен победител е и Христо Бонев.

В категорията за треньор на годината фаворит е Станимир Стоилов. Специалистът изведе "Астана" до четвърта поредна титла в Казахстан, а също така класира тима си за 1/16-финалите в Лига Европа.

Церемонията за "Футболист на годината" ще се проведе днес от 18.30 ч. в Централния военен клуб в София от 18.30 ч. Тя ще бъде излъчена на живо в официалната фейсбук страница на националните отбори Bulgaria national football team.

Дневник