Григор Димитров включи в програмата си участие на демонстративен мач в Сидни преди да се насочи за първата надпревара от Големия шлем за годината Australian Open. Световният №3 ще играе в дует с Александър Зверев срещу австралийската двойка Лейтън Хюит и Ник Кириос. Срещата е част от турнира Fast4.

През седмицата Димитров вече се изправи и срещу двамата австралийци. В първия кръг на двойки в Бризбейн българинът заедно с Райън Харисън победи Хюит и Джордан Томпсън. Това бе и официално завръщане на бившия №1 в света. Във втория кръг Димитров и Харисън победиха и Кириос в дует с Мат Рийд.

На сингъл обаче световният №3 беше спрян от Кириос, който го победи в три сета на полуфинала в Бризбейн в събота сутринта.

"Александър и Григор са изключителни съперници и се надявам много фенове да дойдат да ни подкрепят. Нивото на турнира FAST4 миналата година беше много високо, но сега очаквам да е още по-високо, при положение че ще играем с Димитров и Зверев. Ще бъде вълнуващо и забавно", коментира Хюит.

След това Димитров се отправя към Мелбърн за участието си на Australian Open. През миналата година той достигна до полуфинал, където отпадна от Рафаел Надал и сега има да защитава 720 точки за световната ранглиста.

В момента българинът има 4990 точки, а четвъртият Александър Зверев е с 4610. Далеч пред тях са Надал с 10 600 и Роджър Федерер с 9605.

Дневник