Футболист №1 на България Ивелин Попов предпочита да продължи кариерата си в "Спартак" (Москва). Капитанът на националния отбор заяви, че не е запознат с появилите се тази седмица слухове за трансфер в италианския "Удинезе".

"Ако има нещо, може да е между двата клуба. На мен никой не ми е казвал нищо. Имам още година и половина от договор, но всичко може да се случи. Моето желание е да остана в "Спартак", каза Попов, който беше избран за футболист на годината за трети пореден път.

Той сподели, че до октомври е очаквал да спечели наградата, но в последните два месеца е започнал да се съмнява, тъй като не получаваше много игрови минути в "Спартак". Попов се изравни с Христо Бонев на третото място във вечната класация по брой отличия. Пред него вече са само Стоичков с пет и Бербатов с шест.

"Конкуренция винаги има, колкото и да се казва, че няма, или че 100% е сигурен победителят. Имаше много спекулации и предни години, и сега кой ще е победител. Виждате, че интригата се запазва до последно. Никой не знаеше кой ще е победител, което прави анкетата още по-интересна и с повече адреналин."

Атакуващият полузащитник си пожела здраве и повече успехи с националния отбор. "Ако можех, щях да заменя всичките си награди за едно класиране на голямо първенство с националния отбор", заяви 30-годишният футболист.

Попов оцени 2017 г. в личен план като добра. "Единственото огорчение остана от това, че не успяхме да прескочим групите на Шампионската лига и не можах да вкарам гол в Шампионската лига."

Дневник