Треньорът на "Левски" Делио Роси заяви, че няма намерение да привлича голям брой футболисти през зимата. Според италианския специалист текучеството на играчи е пречка при изграждането на сплотен и конкурентен отбор.

"Ако всяка година сменяме по 12 футболисти, никога няма да направим отбор. Трябва да се взимат по възможност по трима-четирима по-добри футболисти на сезон, за да може постепенно да направиш стабилен отбор", заяви Роси преди първата тренировка на сините за 2018 г.

През лятото "Левски" направи мащабна селекция. Тогава в състава бяха привлечени 14 нови попълнения, сред които игралите във Висшата лига на Англия Габриел Обертан и Жорди Гомес.

Роси каза, че няма проблем някой футболист да бъде продаден, но иска, ако това стане, клубът да намери по-добър играч на негово място. Италианецът посочи, че още преди два месеца е казал на ръководството какви трансфери желае.

"Всички искат да имат добър отбор и да постигат успехи, без да влагат много средства. Имаме добри футболисти и са ни необходими още няколко, които да ни позволят да подобрим целия отбор", каза още Роси.

Във вторник сините заминават за Малта, където ще останат до 6 февруари. Отборът ще изиграе пет приятелски срещи.

Dnevnik.bg