Нападателят на "Лудогорец" Върджил Мисиджан е разследван в Холандия за нападение над възрастен мъж на паркинг в Розендал. Футболистът на българския шампион е нанесъл побой над 68-годишния Рон ван Акелиен, довел до двойна фрактура на левия му глезен.

"Мога да потвърдя, че се води разследване, но не знам нищо повече по въпроса", потвърди пред медиите в Холандия адвокатът на Мисиджан Нортие Лют. Той обясни, че футболистът трябва да се яви на 30 март пред прокуратурата в града.

Случката е станала в петък, пред жилищна сграда в града. Според разказ на съпругата на пострадалия Ван Акелиен, Мисиджан е паркирал пред дома на свой приятел, блокирайки входа към задния двор на семейството. След молба да премести колата си Мисиджан се е нахвърлил върху жертвата.

Прегледите в болница са установили двойна фрактура на левия глезен, както и наранявания по лакътя.

Приятел на Мисиджан твърди, че е преместил автомобила на футболиста, но въпреки това Ван Акелиен първи е изблъскал Мисиджан и дори е отправил расистки обиди към него.

"Съпругът ми учтиво помоли шофьора да премести колата си, нищо повече. Извършителят обаче даде очилата си на своя приятел и събори Рон на земята. И това при положение, че моят мъж има проблеми със сърцето. Не е имало провокация", обясни съпругата на жертвата Ени.

От полицията в града потвърдиха, че са арестували Мисиджан, който е бил разпитан и освободен. Футболистът на "Лудогорец" обаче остава заподозрян.

"Дневник" се свърза с агента на Мисиджан, който не коментира случката, защото не е запознат с детайли. В момента играчът е в Турция, където днес започна зимната подготовка на българския шампион.

Дневник