Световният №1 в тениса Рафаел Надал загуби първия си двубой за годината като отстъпи на Ришар Гаске 4:6, 5:7 на демонстративния турнира Койонг класик. Това беше първи двубой за испанеца от няколко месеца, след като той се оттегли от финалите на АТП през ноември заради контузия в коляното.

Надал се отказа от участие в Бризбейн в началото на 2018 г., изтъквайки, че все още не е готов на 100% за сезона. В момента испанецът продължава подготовката си за първия турнир от Големия шлем Australian open.

Водачът в световната ранглиста допусна доста грешки в срещата с Гаске, като играта му беше на приливи и отливи. Във втория сет Надал беше пробит три пъти, но въпреки това успя да изравни резултата при 5:5. Гаске взе последните два гейма и спечели двубоя.

"Това беше една добра тренировка за мен. Чувствам се добре и е хубаво, че участвам, за да се готвя за Australian open. Идеята ми е просто да продължавам да тренирам здраво и да навляза във форма", каза Надал.


Според него умората от дългата 2017 г. му е попречила за началото на сезона, но смята, че има достатъчно време да навлезе във форма.

За Ришар Гаске това беше първа победа над Надал след 16 поредни загуби. Успехът на французина обаче няма да влезе в официалната статистика на АТП, защото мачът беше с демонстративен характер.

Дневник