Носителят на 12 титли от Големия шлем в тениса Новак Джокович се завърна на корта с победа срещу петия в света Доминик Тийм. Сърбинът се наложи с 6:1, 6:4 в демонстративен мач в Мелбърн, където след дни започва Australian Open.

Макар да не беше играл от половин година, шесткратният шампион от Мелбърн показа увереност и взе първия сет за 21 минути. "Това е прекрасно начало. Усещането да съм отново на корта е наистина хубаво", каза Джокович.

"Не мога да спра да се усмихвам. Това е голямо удоволствие, обичам този спорт, това е голяма страст за мен и ми липсваше", заяви сърбинът.

За последно той игра официален мач през юли 2017 г., когато получи контузия в лакътя. Заради продължаващите проблеми сърбинът отказа участието си в демонстративния турнир в Абу Даби в края на декември, както и в надпреварата в Доха, която спечели в последните две години.

"Това беше труден период за мен. Контузиите са най-големият враг, срещу който професионалният спортист може да се изправи. Няма какво да направиш, освен да го приемеш и да опиташ да се възстановиш възможно най-бързо. Australian Open е нещо много голямо, това е турнирът, за който исках да съм готов", заяви Джокович, който заради отсъствието си се смъкна до 14-ото място в световната ранглиста.

Dnevnik.bg