ЦСКА няма да привлича повече футболисти на всяка цена, заяви треньорът Стамен Белчев. Той е доволен от привлечените - бразилския защитник Джеферсон, колумбийския централен нападател Жан Карлос Бланко и холандския полузащитник Роланд Алберг.

"Ако намерим футболисти, които мислим, че ще ни свършат работа, ще ги вземем, но не на всяка цена. Аз поне не знам да има изходящи трансфери. Със сигурност има интерес към наши футболисти, но мисля, че няма да има (трансфери). Не обичам да се оплаквам - работя с това, което имам. Най-важното е да имаме добър колектив и да убедим футболистите, че това, което правим, е полезно за отбора и ЦСКА", каза Белчев.

Той обясни, че е дал разрешение за по-късното присъединяване на Фернандо Каранга. По думите му голмайсторът на Първа лига разрешава имотни проблеми.

"Искам отборът да изглежда по-компактен, без значение дали владеем топката, или е в противника. Да имаме по-голямо самочувствие, когато топката е в нас. И, разбира се, да реализираме положенията, които имаме, и да оползотворим усилията на целия отбор до момента", каза треньорът на червените.

В ЦСКА няма проблеми с контузени. Нападателят Милчо Ангелов ще бъде преотстъпен в отбор от Първа лига в идните дни. В групата за първия лагер в Сандански са трима юноши - централният защитник Валентин Антов, нападателят Радослав Живков и атакуващият полузащитник Божидар Чуканов.

Белчев каза, че клубът и ръководството правят всичко възможно отборът да участва в евротурнирите.

Групата за лагера в Сандански: Георги Китанов, Витаутас Черниаускас, Слави Петров, Станислав Манолев, Александър Барт, Николай Бодуров, Божидар Чорбаджийски, Александър Дюлгеров, Валентин Антов, Стойчо Атанасов, Жеферсон, Кристиян Малинов, Кирил Десподов, Радослав Живков, Александър Георгиев, Рубен Пинто, Тиаго Родригес, Енрике Рафаел, Густаво Кулма, Жан Карлос Бланко, Раул Лое, Роланд Алберг и Божидар Чуканов.

Dnevnik.bg