Реал" (Мадрид) се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на краля след равенство 2:2 с втородивизионния "Нумансия". С общ резултат 5:2 "Реал" отива напред, присъединявайки се "Атлетико" (Мадрид), "Валенсия", "Алавес" и "Леганес". Както и в първия мач, "Нумансия" показа, че е отбор, който не се предава и създаде много главоболия на испанския шампион.

След 104 мача с екипа на "Кралския клуб" Лукас Васкес за първи път вкара повече от един гол в официален мач. Освен него с добра игра с понрави централният защитник Хесус Вайехо, както и Борха Майорал. В герой за "Нумансия" се превърна нападателят Гийермо, който реализира и двете попадения.

След комфортния аванс от 3:0 след първата среща "Реал" излезе с много променен състав. Треньорът Зинедин Зидан даде почивка на 10 души, които бяха играли срещу "Селта" за първенство преди няколко дни, като единствено централният защитник Начо запази мястото си.

Европейският клубен шампион срещна много добре организиран отбор срещу себе си, който искаше да се докаже на "Сантяго Бернабеу". Това се получи и играчите на "Нумансия" бяха изпратени от публиката с аплодисмени.


"Реал" доминираше от самото начало, но допусна и загуба на концентрация в големи периоди от срещата. Футболистите на Зидан повеждаха два пъти, но допуснаха да бъдат изравнени.

С попадения в 10-ата и 59-ата минута Васкес изведе европейския клубен шампион напред в резултата, но Гийермо отбеляза и двата изравнителни гола, вторият от които, дошъл с много красив изстрел с глава.

Следващият двубой на "Реал" е в събота срещу "Виляреал" като домакин.

Дневник