Четири са основните спонсори, които към момента има тенис турнирът в София. Това стана ясно от съобщение на организаторите до медиите за зрителския интерес към третото и по договор последно издание на надпреварата от категория "АТП 250".

Генерален спонсор на турнира е "Нова броудкастинг груп" чрез платформата си "Диема екстра". Миналата седмица компанията придоби правата за името и телевизионното излъчване на състезанието, което ще се проведе в зала "Арена Армеец" от 4 до 11 февруари.

Основните спонсори са "Емиратс" и "Дубай дюти фрий", която притежава лиценза за това място в календара на АТП. Дубайците поеха организацията на събитието след раздялата с турската строителна компания "Гаранти коза", която финансира първите две издания на турнира.

Официален партньор на "София оупън" е "ЕКО България". "Предстои да бъдат обявени още ключови партньорства", заявиха организаторите. За трета поредна година турнирът получи и държавно финансиране с 500 хиляди лева.

Междувременно беше обявен ръст от 20% в продажбата на билети в сравнение със същия период миналата година.

Вече са изкупени около 70% от пропуските за последния ден на турнира, когато ще са финалите на сингъл и двойки.

За полуфиналите в събота е разпродаден над 60% от капацитета на залата. Голям интерес има и към четвъртфиналите в петък, за когато са останали около 50% от билетите.

"Благодаря на фантастичните български фенове за огромния интерес. Имаме и много солидни партньори. Заедно ние изграждаме основите за бъдещето. Всичко с организацията е на професионално ниво и ни очаква истински празник за тениса", заяви директорът на турнира Пол Макнами.

"София оупън" беше един от най-посетените турнири от категория "АТП 250" през 2017 г. Около 55 хиляди зрители наблюдаваха двубоите в "Арена Армеец". Полуфиналите и финалът бяха гледани на живо от 12 500 зрители, което е рекорд за една сесия в най-ниската категория турнири от световния тур.

Шампионът от 2017 г. Григор Димитров ще се завърне в България, за да защитава титлата си. Световният №3 е един от четиримата играчи от настоящия топ 30, които заявиха участие в турнира. Другите трима са №25 Жил Мюлер, №28 Адриан Манарино и №29 Филип Колшрайбер. В София ще играе и шампионът от младежките финали на АТП Хьон Чун.

Dnevnik.bg