Григор Димитров гледа с надежда към първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open. Българинът изтегли добър жребий, като ще започне с мач срещу квалификант.

"Имам достатъчно увереност. Изминах дълъг път (след полуфинала миналата година), чувствам се добре и всичко опира до това да го покажа на корта", каза Димитров, цитиран от австралийската секция на Yahoo Sports.

Третият в света игра епичен полуфинал срещу Рафаел Надал преди година в Мелбърн, но загуби след пет сета. "Когато се изправиш пред подобни възможности, е необходимо да умееш да ги използваш", посочи той и добави, че винаги гледа към това, което е пред него.

"Това е моментът пред мен да уловя възможността", заяви Димитров.

В осминафиналите е възможна среща между него и Ник Кириос. Българинът спечели финала срещу австралиеца миналото лято в Синсинати и за първи път взе титла от сериите "Мастърс". Преди дни обаче Кириос се наложи в полуфинала в Бризбейн, където Димитров защитаваше титлата си.

"Беше много интересен мач. Мислех, че държа всичко под контрол, но след първия сет всичко сякаш ми се изплъзна. Той направи няколко удара и си върна увереността, започна и да сервира невероятно. Заслужена победа за него. Това е прекрасно начало на годината за него (Кириос стана шампион в Бризбейн) и той определено е претендент сега", добави Димитров.

Australian Open започва в понеделник.

Дневник