Шампионът "Байерн" (Мюнхен) поведе с 14 точки аванс на върха в Бундеслигата след победа при гостуването на "Байер" (Леверкузен). Баварците спечелиха с 3:1 в първия мач от пролетния полусезон и записаха пети пореден и общо 14-и успех от 18 мача.

Тимът на Юп Хайнкес събра 44 точки, докато "аспирините" остават четвърти с 28 точки. Със същия актив са още три отбора - третият "Борусия" (Дортмунд), петият "Лайпциг" и шестият "Борусия" (Мьонхенгладбах), които са с мач по-малко. "Шалке" заема второто място с 30 точки преди гостуването си на вицешампиона "Лайпциг" в събота.

"Байерн" откри резултата на стадион "Байарена" в 32-ата минута след центриране от корнер. Артуро Видал стреля с глава, Свен Бендер блокира топката, но тя попадна в Хави Мартинес, който отблизо направи добавка.

Преди почивката гостите доминираха, но домакините играеха много здраво в отбрана и рядко допускаха чисти положения пред Бернд Лено. В края на полувремето се стигна до още няколко центрирания, които предизвикаха напрежение пред вратата на "Байерн", но Никлас Зюле и Мартинес отправиха неточни удари с глава.

През втората част "Байер" заигра доста по-открито. Десет минути след почивката домакините бяха много близо до изравняването след чудесен индивидуален пробив на Леон Бейли. Неговият фалцов удар с левия крак обаче кацна върху напречната греда.


"Аспирините" продължиха да натискат, но в 59-ата минута бяха наказани при бърза контраатака. Хамес Родригес пусна отличен пас към десния фланг за Рибери. Французинът напредна на скорост, финтира бранител и с десния крак прати топката в близкия ъгъл - 2:0.

"Байер" не се предаде и успя да се върне в мача в 70-ата минута. При един от редките случаи, когато Кевин Фоланд получи пространство около наказателното поле, голмайсторът на домакините отправи изстрел с левия крак, който след двоен рикошет заблуди Улрайх.

Пет минути по-късно пред Фоланд се откри чудесен шанс да изравни. Той обаче се забави с обработването на топката, изведе очи в очи с Улрайх, и последвалият удар беше блокиран от Джером Боатенг.

В добавеното време "Байерн" сложи точка на спора с трето попадение. Хамес получи шанс да изпълни пряк свободен удар на дъгата на наказателното поле и с прекрасно изпълнение прати топката в горния десен ъгъл на Лено.

Дневник