Мениджърът на "Манчестър сити" Пеп Гуардиола стана първият в историята на Висшата лига, който печели наградата за №1 в четири поредни месеца. Испанецът беше избран за най-добър за декември, когато тимът му записа шест победи и едно равенство, с голова разлика 17:3.

Гуардиола, който спечели през септември, октомври и ноември, изпреварва мениджърът на "Челси" Антонио Конте, който беше избран за най-добър в три поредни месеца през миналия сезон.

Наставникът на "гражданите" беше един от шестте номинирани за декември, заедно със Сам Алърдайс, Конте, Юрген Клоп, Рой Ходжсън и Маурисио Почетино.

"Сити" води убедително във Висшата лига, като има аванс от 15 точки пред втория "Манчестъ юнайтед" след 22 мача. "Гражданите" подобриха множество рекорди през кампанията, включително и този за поредни победи, като имат 18. "Сити" е единствният отбор в Англия, който няма загуба през сезона.


За играч на месеца очаквано беше избран Хари Кейн, който през декември подобри рекорда за най-много голове във Висшата лига за календарна година. За нападателя на "Тотнъм" това е шеста награда, с което се изравнява с легендата на "Ливърпул" Стивън Джерард. Никой друг футболист не е печелил повече наградата за играч на месеца.

"Чувствам се горд, това е невероятно. Благодаря на момчетата, които ми помогнаха за тази награда", каза Кейн.

Междувременно Гуардиола говори преди неделното гостуване на "Ливърпул", което ще е един от сериозните тестове за тима му.

"Знаем колко сложно е да се играе на "Анфийлд". Надявам се да продължим да се представяме добре и да се борим за победата. Аз се разбирам много добре с Юрген, винаги съм харесвал как играят неговите отбори и го уважавам много", каза Гуардиола.

Той уточни, че не усеща напрежение, заради липсата на трофеи в дебютния си сезон с клуба от Манчестър. За първи път в кариерата си Гуардиола не спечели нищо в първата си година начело на даден отбор.

Испанецът добави, че победа ще е отлична новина за "Сити", но няма да прави трагедия и при загуба.

Дневник