Реал" (Мадрид) беше изпратен с бели кърпички след шокиращата си загуба на "Сантяго Бернабеу" от "Виляреал". Шампионът на Испания отстъпи с 0:1 като домакин, след като допусна гол в 88-ата минута, дело на Пабло Форналс. "Жълтата подводница" направи много силен мач в Мадрид и се доближи само на точка зад съперника си, като двата тима заемат четвъртото и петото място в подреждането.

Европейският клубен шампион остава на 16 точки зад "Барселона", който тепърва ще изиграе срещата си от 19-ия кръг, след като в неделя гостува на "Реал" (Сосиедад) в Сан Себастиан.

"Реал" беше без контузените Карим Бензема и Серхио Рамос, но Даниел Карвахал се завърна в състава.

Преди почивката Кралският клуб беше по-активен и отправи общо 18 удара към вратата на гостите си. Донякъде с късмет, а донякъде и с много героични действия в отбрана футболистите на "Виляреал" се справиха и задържаха нулевото равенство.

"Реал" имаше претенции за две дузпи през първата част, но реферът подмина и двете.

Второто полувреме беше по-равностойно, като "Виляреал" много разумно използваше празните пространства в половината на съперника си. Така падна и победният гол в 88-ата минута.

Бившият футболист на "Реал" Денис Черишев организира контраатака и подаде отлична топка на Енес Юнал, но изстрелът му беше спасен от Кейлор Навас. Топката попадна в Пабло Форналс, който ефектно прехвърли вратаря на "Реал" от границата на наказателното поле.

За мадридчани това е трети пореден двубой без победа. През миналия уикенд тимът на Зинедин Зидан направи 2:2 като гост на "Селта", а преди Коледа загуби катастрофално от "Барселона" с 0:3, отново на "Бернабеу".

Дневник