Купата на България по волейбол ще има нов носител, след като "Добруджа" беше отстранен на полуфинал. Тимът от Добрич отстъпи на домакина на финалния турнир "Монтана" с 1:3 (20:25, 24:26, 25:22, 19:25). Подкрепяни от феновете си в зала "Младост", волейболистите на Даниел Пеев направиха силен мач и заслужиха класирането си за финала.

Срещата започна равностойно, но след първата техническа пауза домакините поведоха с три точки и това се оказа решаващо. Силно на начален удар се представиха Константин Абаев и Кирил Клетс, което затрудни посрещането на "Добруджа".

Във втората част беше по-интересно, като интригата се запази до 23:23. Последваха грешки на гостите и това донесе втори гейм на сметката на "Монтана". Единственоя в третия гейм волейболистите на "Добруджа" бяха по-добри, когато поведоха от началото.

Във финалния мач тимът на "Монтана" ще играе с "Нефтохимик", който очаквано се справи с "Хебър" в първия полуфинал.

Бургазлии победиха с 3:0 (25:19, 25:21, 25:17), въпреки че бяха без Георги Братоев, който се контузи в четвъртфинала с ЦСКА, а като разпределител започна Димо Димов.

И в трите гейма "Нефтохимик" не изпусна инициативата, диктувайки играта. Най-резултатен беше Николай Учиков, който реализира 18 точки (четири аса и една блокада), а Валентин Братоев добави осем.

"Няма нищо лесно. Винаги трябва да си концентриран. Когато играем с по-малко грешки и концентрирано, този резултат е нормален. Играем добре. След като бихме убедително с 3:0, това означава, че Димов се е справил по най-добрия начин, още повече, че това му е първи официален мач и то полуфинал", каза след срещата треньорът на "Нефтохимик" Найден Найденов.

Финалът е в неделя от 18.30 часа.

Дневник