Арсенал" продължава да няма победа от началото на 2018 г., а пропадането на тима продължи със загуба от "Борнмът" 1:2 като гост. Тимът на Арсен Венгер е в серия от пет срещи във всички турнири без победа (две загуби и три равенства).

Лондончани откриха в 52-ата минута чрез Ектор Бейерин, но рухнаха в рамките на четири, когато между 70-ата и 74-ата допуснаха два гола, дело на Калъм Уилсън и Джордан Айб.

С шест загуби от 23 мача, "Арсенал" има 39 точки и остава на шесто място, на пет от Топ 4, преди "Ливърпул" да е изиграл мача си от кръга. "Артилеристите" продължават със слабото си представяне далеч от дома, като имат едва три победи и само 13 спечелени точки при визитите си.

Още преди началото на срещата около "артилеристите" беше интересно, след като звездата на отбора и втори най-добър реализатор Алексис Санчес беше изваден от групата. Според водещите медии на Острова причината е оферта от "Манчестър юнайтед", като чилиецът е близо до преминаване на "Олд Трафорд".


Това беше лош сигнал за "Арсенал" още преди първи съдийски сигнал, след като тимът на Венгер беше загубил и двата си мача през сезона, в които нападателят не игра. Той не беше част от състава при пораженията от "Стоук" с 0:1 и "Уотфорд" 1:2.

Победата е първа за "черешките" над "Арсенал". За втори път през сезона "артилеристите" имаха тежко гостуване на южния бряг, след като по-рано се спасиха от загуба срещу "Саутхемптън" на "Сейнт Мери".

Първото полувреме на "Виталити стейдиъм" премина при поделено надмощие, като "Арсенал" имаше огромни проблеми да се справи с агресията на домакините. Защитата на гостите от Лондон на няколко пъти изпусна Райън Фрейзър, Айб и Уилсън, но те не се възползваха.

В предни позиции "артилеристите" разчитаха на изритани топки, които в повечето пъти просто бяха наблюдавани от Александър Лаказет, който остана напълно изолиран.

Домакините можеха да получат и дузпа, след като Алекс Иуоби игра с ръка, но реферът Кевин Френд подмина ситуацията.

След почивката "Арсенал" сътвори една от малкото си добри атаки още в началото на втората част. Иубо изведе отлично Ектор Бейерин зад гъба на защитата, а с диагонален шут испанецът изненада Асмир Бегович, за да изведе "Арсенал" напред.

Вместо да се успокои и да играе по-добре, "Арсенал" рухна и допусна рядко виждан обрат срещу тим от долната половина на класирането.

В 70-ата минута Калъм Уилсън ознеменува своя мач №100 за "черешките с гол. Нападателят засече центриране на Фрейзър и наказа неразчетено излизане на Петър Чех, който се размина с топката.

Четири минути по-късно защитата на "артилеристите" се представи още по-зле и допусна още един гол. Този път Уилсън влезе в ролята на асистент , а Джордан Айб прати топката за втори път зад Чех – 1:2.

Двата гола на "черешките" бяха разделени от точно 238 секунди и пратиха "Арсенал" в нокдаун.

За бившия футболист на "Ливърпул" това беше първо попадение с екипа на "Борнмът" в 52-ия му мач. Той го направи с 36-ия си удар през сезона.

До края на двубоя "Арсенал" дори не успя да осъществи натиск, а наказаният Арсен Венгер заложи всичко на атаката с пускането на Тио Уолкът. И това не успя да помогне на тима му, който в края дори беше по-близо до получаването на трети гол.

Дневник