Нефтохимик" е новият носител на Купата на България по волейбол, след като победи във финала "Монтана" с 3:0 (25:16, 25:23, 25:17). Състезателите на Найден Надейнов не оставиха съмнение в превъзходството си и за четвърти път в историята си взеха трофея след 2007, 2008 и 2016 година.

Зала "Младост" в Монтана се оказа тясна за всички желаещи да гледат финалния двубой. Имаше доста правостоящи, които подкрепяха двата отбора.

Голямата изненада беше включването на Георги Братоев в стартовия състав. Разпределителят, който се контузи в петък беше обявил, че няма да играе, но присъствието му помогна много на бургазлии.

В първата част ключова се оказа силна серия на Николай Учиков, която пречупи волейболистите на "Монтана". Втората част беше по-равностойна, но играчите на Даниел Пеев пропуснаха да изравнят и така интригата приключи.

Третият гейм приключи бързо, след като опитният тим на "Нефтохимик" не допусна изненада.

"Много силен мач за нашия отбор, който беше допълнително подсилен от Братоев. Надявам се да продължаваме по същия начин", каза след мача Найден Надейнов, треньор на победителите.

Той призна, че физиотерапевтът на съперника Христо Тодоров е помогнал много на Братоев да може да играе.

"Ако не беше той нямаше как да играя във финала. С него работим в националния отбор и върши стахотна работа. Мисля, че във финалите показахме много добра игра и това ме радва", каза опитният разпределител.

Дневник