Лидерът в Ла Лига "Барселона" спечели един от най-тежките си мачове от началото на сезона, справяйки се с "Реал сосиедад". Срещата на стадион "Аноета" завърши с успех за каталунците 4:2, но футболистите на Ернесто Валверде трябваше да обръщат от 0:2.

Победата е първа за "Барселона" в Сан Себастиан от 2007 г. и тя позволи на каталунците да увеличат аванса си пред "Реал" (Мадрид) на 19 точки, след като шампионът загуби от "Виляреал" ден по-рано.

Мадридчани са четвърти в подрежданeто,а най-близкият преследвач на "Барселона" е "Атлетико" (Мадрид), който изостава на девет точки.

Под непрестанния дъжд в страната на баските, двубоят започна много трудно за каталунците, които след 11 минути игра изоставаха в резултата. Вилиан Жозе се възползва от грешка в защитата на гостите и изпревари Сержи Роберто, за да открие резултата.

Тимът на Ернесто Валверде имаше проблем с контрола над топкат,а боравеше бавно с нея и не можеше да я изнесе в предни позиции. Агресията и пресата на баските също спомагаше за това.

В 34-ата минута домакините удвоиха аванса си след точно изпълнение на Хуанми. Защитата пред Марк-Андре тер Стеген не се организира добре, а в опита си да блокира шута на Хуанми, Роберто закачи топката, като тя заблуди вратаря му.

До края на първата "Барселона" успя да се върне в мача, а това направи един от най-полезните играчи на тима през сезона Паулиньо. Бразилецът се разписа след подаване на Луис Суарес в 39-ата минута.

Второто полувреме започна по най-добрия начин за гостите, които бързо успяха да изравнят, преди да са изтекли и пет минути игра. В основата на попадението беше Лионел Меси, който намери Суарес в наказателното поле, а уругваецът се разписа с много красив фалцов удар с десния крак, който остави вратаря Херонимо Рули безпомощен.

Валверде усети, че "Реал сосиедад" е много по-колеблив от първата част и заложи всичко на атаката, пускайки и Усман Дембеле на терена. Това сработи и в 71-ата минута обратът беше факт, отново след гол на Суарес.

Рули изрита лошо топката към центъра на терена, Вермален я спечели и я върна обратно към наказателното поле, където Ел Гордо без проблем реализира 13-ия си гол от началото на сезона.

До края на двубоя остана време да се разпише и Меси, който вкара своя 366-и гол в Ла Лига, с което гарантира края на серията от седем мача без победа на "Аноета". Аржентинецът отбеляза от пряк свободен удар, а Рули просто изгледа как топката влетява в мрежата му за четвърти път.

С попадението си Меси подобри рекорда на Герд Мюлер за най-резултатен футболист с един отбор в едно от петте топ първенства на Европа.

    
 Дневник