Легендата на "Манчестър юнайтед" Райън Гигс ще е новият селекционер на Уелс, съобщиха Би Би Си и "Скай спортс". 44-годишният уелсец ще замени на поста сънародника си Крис Колман, който напусна през ноември, за да поеме "Съндърланд".

Колман беше начело на отбора почти шест години. Той направи фурор с "драконите", като ги изведе до исторически полуфинал на европейското първенство във Франция през 2016 г. След като Уелс не успя да се класира за световното в Русия, бившият национал реши да смени обстановката и да се завърне в клубния футбол.

През последния месец уелската футболна федерация проведе интервюта с няколко кандидати за наследник на Колман. Гигс беше предпочетен в конкуренцията на Крейг Белами, Марк Боуен и Осиан Робъртс.

Бившият полузащитник на "Манчестър юнайтед" ще бъде главен треньор с постоянен договор за пръв път в кариерата си. Досегашният му опит се изчерпва с четири мача начело на "червените дяволи" в края на сезон 2013 - 2014, когато замени временно уволнения Дейвид Мойс.

Впоследствие Гигс остана в мениджърския екип като помощник на Луис ван Гаал. Уелсецът реши да напусне "Олд трафорд" след пристигането на Жозе Моуриньо през лятото на 2016 г.

През октомври 2016 г. Гигс беше един от кандидатите за мениджър на "Суонзи". Тогава обаче "лебедите" предпочетоха американеца Боб Брадли за заместник на уволнения Франческо Гуидолин.

Дневник