Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов заяви, че не е учуден от подкрепата на "Левски" в предстоящите избори. Според него е логично да бъде подкрепен и от ръководството на "ЦСКА - София".

"За това, което съм направил и съм се опитал да направя за тях, е нормално и те да ме подкрепят. Но те си знаят", каза Михайлов пред медиите на старта на кандидатпрезидентската кампания.

Той очаква още доста клубове да го подкрепят. "Ще има и други клубове от всички нива на българския футбол. Най-важното е на самия конгрес. Живот и здраве, ще видим на 16 февруари."

"Аз съм изключително доволен и благодаря на ръководството на "Левски", че има доверие в мен. Според мен не е толкова учудващо, защото все пак съм играл в "Левски" 15 години и цялата ми фамилия", каза още президентът на БФС.

Михайлов вече получи одобрение от ръководството на шампиона "Лудогорец", както и от "Славия". Той ще се бори за четвърти мандат начело на футболния съюз. Другите две кандидатури засега са на бившия футболист и треньор на националния отбор Любослав Пенев и бившия президент на "Черноморец" Ивайло Дражев.

Михайлов заяви, че "на практика няма грешки" в работата на настоящото ръководство. По думите му футболният съюз е "най-стройната спортна организация в България" и се справи отлично със задълженията си. Той обяви и ръст от 63% в годишния бюджет на БФС.

"Грешки всеки прави, но те са много минимални на фона на свършената работа. За това, че не сме се класирали на голямо първенство, има обективни и субективни фактори. Една от тях са треньорите. Двама от екипа на Любо Пенев са били треньори и не са класирали отбора. Така че нека всеки да си носи отговорността и да си гледа собствената камбанария."

Михайлов каза още, че е учуден от обвиненията на Пенев към настоящото ръководство на БФС. "Той е бил тук и знае как стоят нещата. Условията му бяха едни от най-добрите, откакто има национален отбор по футбол."

Бившият капитан на България отчете 2017 г. като "по-скоро добра, отколкото толкова критикувана". Според него българският футбол е имал успехи на всички нива. "На всички нива имахме успехи. Интересно първенство, националният отбор за пръв път от 50 години би Швеция, победихме Холандия, играхме нелош футбол, успехите на "Лудогорец" и на националите до 19 години."

"Всички първенства и турнири, които администрираме, са на ниво. Има развитие нагоре и в съдийството. Полагаме всякакви усилия. Развиваме женски футбол, футзал, футбол-5, футбол-7, футбол-9, изключително сгъстен е календарът", добави Михайлов.

Dnevnik.bg