Физическата форма е едно от големите предимства на Григор Димитров, смята седемкратният шампион в турнирите от Големия шлем в тениса и анализатор на "Евроспорт" Матс Виландер. Думите му дойдоха след силното начало на българина в Мелбърн.

Димитров спечели с 6:3, 6:2, 6:1 срещу квалификанта Денис Новак. Следващият му съперник ще е американският квалификант Макензи Макдоналд.

"Григор е чудесен спортист и е видно, че тенисът е в кръвта му. Ако съдим по движението му на корта и игровото му поведение в мача срещу Денис Новак, определено бих се замислил, преди да заложа срещу Григор. От чисто физическа гледна точка той е напълно готов", каза Виландер.

Според него обаче българинът има всички качества да спечели титла от Големия шлем. "Не съм сигурен дали този момент е точно сега. Просто с играчите като него никога не знаеш какво точно да очакваш", заяви Виландер. Специалистът посочва, че Димитров не е сред големите фаворити в турнира заради лошата му статистика в мачовете срещу Рафаел Надал, Роджър Федерер и Новак Джокович.

Тази вечер от 18.45 ч. "Евроспорт 1" ще излъчи пълен запис на срещата между Димитров и Денис Новак.

Dnevnik.bg