„Манчестър юнайтед" направи успешно задължителната стъпка към победа срещу "Стоук сити", с която съкрати изоставането си от "Манчестър сити". Воденият от Жозе Моуриньо отбор спечели с 3:0 домакинството си на "грънчарите".

С красиви голове Антонио Валенсия и Антони Марсиал дадоха добра преднина на състава преди почивката. През втората част Ромелу Лукаку направи 3:0.

С 15-ата си победа за сезона във Висшата лига "Юнайтед" събра 50 точки и се доближи на 12 от водача "Сити". "Гражданите" допуснаха първата си загуба в първенството след зрелищното 3:4 срещу "Ливърпул".

В деветата минута Валенсия получи от Пол Погба, направи залъгващо движение и с много добре насочен диагонален удар даде преднина на отбора си. Последваха добри възможности за "Стоук сити", които се откриха пред Шарики и Стивън Айрланд, но те не можаха да се възползват.

"Юнайтед" съумя да удвои в 38-ата минута. Тогава Погба пусна към непокрития Марсиал пред наказателното поле и французинът прати топката в горния ляв ъгъл. В добавеното време на първата част Давид де Хеа спаси опасен удар на Шакири.

Второто полувреме беше по-спокойно за "Манчестър юнайтед", който създаде положения и ограничи тези пред вратата си. В 72-ата минута Лукаку овладя добре в наказателното поле, пребори се с двама бранители, успя да се обърне и вкара третия гол за отбора си.

Dnevnik.bg