Красимир Анев е единственият български биатлонист, който заслужи правото да стартира в преследването на 12.5 км в събота в Антхолц-Антерселва. Той завърши 35-и в спринта за Световната купа в италианския курорт.

Анев допусна две грешки в стрелбата - по една от легнал и прав, като изостана с 2:13,3 мин. от победителя Йоханес Бьо. Норвежецът затвърди добрата си форма с шестата си победа през сезона, въпреки че не успя да свали една от мишените.

Другите трима българи записаха слабо представяне и не успяха да влязат в първите 60, което щеше да им даде право да стартират в преследването. Димитър Герджиков допусна три грешки от легнал и остана 80-и на 3:24,6 мин. След шест грешки Владимир Илиев трябваше да измине допълнителни 900 м, което му отреди 92-о място, а Антон Синапов е 97-и при пет свалени мишени.

Втори в спринта остана главният конкурент на Бьо в спора за титлата в Световната купа - Мартен Фуркад. Французинът не допусна грешка в стрелбата, но изостана с 12,8 сек заради по-слабото си бягане. Челната тройка допълни Арнд Пайфер от Германия.

През този сезон Фуркад неизменно завършва сред първите трима в индивидуалните състезания. Шесткратният носител на Световната купа събра 720 точки и има преднина от 38 пред Бьо.

Dnevnik.bg