Халфът на "Манчестър юнайтед" Майкъл Карик спира с футбола след края на сезона. Това разкри мениджърът на "червените дяволи" Жозе Моуриньо, който каза, че капитанът на тима вече е приел да влезе в треньорския щаб от следващото лято.

През септември Карик обяви, че е претърпял сърдечна операция като последният му мач беше в турнира за Купата на лигата срещу "Бъртън". "След като се почувствах зле през второто полувреме на мача с "Бъртън" през септември минах няколко теста. Те показаха, че имам нарушен сърдечен ритъм, заради което се подложиха на аблация (инвазивен метод за лечение на аритмия – бел. ред.). Бях подложен на сериозно наблюдение, но вече се чувствам добре", съобщо преди време Кари.

Той започна тренировки през ноември, а от две седмици вече се готви с първия състав.

"Той ще влезе в щаба. Мисля, че това е много добре за Майкъл и за клуба. Важно е той да приключи кариерата си на високо ниво, а не да е измъчван от контузии", каза Моуриньо за 36-годишния футболист.

Халфът е на "Олд Трафорд" от 2006 г., когато беше купен за 27.2 млн. евро от "Тотнъм". Карик има общо 460 мача за "Юнайтед" във всички турнири. С тима той е петкратен шампион във Висшата лига, спечели ФА Къп, три пъти Купата на Лигата, шест пъти "Къмюнити шийлд" и по веднъж Шампионската лига, Лига Европа и световното клубно първенство.

Дневник