Дългоочакваният мач между Анжелик Кербер и Мария Шарапова от третия кръг на Australian Open се превърна в рецитал на германката, която спечели убедителен успех. Кербер, която е 21-а в световната ранглиста надделя в битката на шампионките с 6:1, 6:3 само за час и шест минути.

Победителката от 2016 година беше много стабилна и спечели 86% от точките на своя първи сервис, докато Шарапова, която спечели титлата в Мелбърн преди 10 години, взе едва 37%.

Голямата разлика между двете беше именно стабилността, която показа германката, след като показателите им по отношение на асовете и двойните грешки бяха еднакви – по един ас и по две двойни грешки. Шарапова беше пробита пет пъти, докато Кербер загуби само веднъж подаването си.

"Имам отлични спомени от "Род Лейвър" и се радвам, че спечелих точно на този корт. Резултатът може да заблуждава, но беше трудно, защото Мария е много корав съперник", каза Кербер.

В мач от мъжката схема шесткратният победител Новак Джокович не срещна проблеми срещу Алберт Рамос Виньолас. Сърбинът победи испанския си съперник с 6:2, 6:3, 6:3 за 2.33 часа.

Бившият №1 се класира за 11-и път за осминафиналите в Мелбърн, където ще срещне Хьон Чун. По-рано през деня кореецът поднесе една от големите изненади, след като отстрани Александър Зверев.

Единствените проблеми на Джокович бяха свръзани с болки в кръста след първия сет. Тогава сърбинът поиска и намеса на физиотерапевта, но после се върна на корта и нямаше проблем за затвори двубоя.


"Изправих се срещу един голям боец, какъвто е Алберт. Сега се наслаждавам на всеки мач, защото от шест месеца не бях играл и не знам какво да очаквам от себе си. Australian Open значи много за мен, защото имам шест титли тук в последните 10 години", каза Джокович.

За физическите си проблеми Джокович каза, че не са сериозни и едва ли ще има трудности да играе в следващия мач.

"В такива турнири възстановяването е едно от най-важните неща. Засега се чувствам добре, проблемите ми не са сериозни и гледам към следващия си двубой", добави сърбинът.

Напред се класира и Томаш Бердих, който победи неочаквано лесно Хуан Мартин дел Потро. Чехът надделя с 6:3, 6:3, 6:2 за 2.18 часа като записа 20 аса.

Дневник