Манчестър юнайтед" записа трета поредна победа във Висшата лига, след като надигра с 1:0 "Бърнли" като гост. "Червените дяволи" обаче по никакъв начин не убедиха с представянето си на "Търф мор", като дори имаше голям късмет, че стигна до трите точки.

През всички 90 минути домакините от "Бърнли"играха с по-голямо желание, докато "Юнайтед" действаше бавно, позиционно и без нужната агресия. Единственият гол отбелаза Антони Марсиал в 54-ата минута, като това беше първият точен удар за "червените дяволи" в срещата.

В четвърти пореден мач "Юнайтед" не допусна гол и вече е в серия от 409 минути, в които Давид Де Хеа е запазил вратата си суха. Именно "Бърнли" е последният тим, който вкара на "червените дяволи" във Висшата лига, като това се случи на 26 декември при равенството 2:2 на "Олд Трафорд".

Жозе Моуриньо разчиташе на всичко най-добро за гостуването на "търф мор", но това по никакъв начин не помогна на тима му да играе добър футбол. Първата част беше напълно пропиляна от "червените дяволи", които не само че нямаха голова възможност, но и рядко достигаха до наказателното поле на виненочервените.


"Бърнли" опитваше всячески да вкара гол, но това не се случи. След почивката ситуацията не се промени драстично и домакините отново бяха много настоятелни, но допуснаха гол в 51-ата минута.

Антони Марсиал се възползва от пас на Ромелу Лукаку и вкара с първият точен удар на гостите в срещата. Повторенията обаче показаха, че в началото на атаката Лукаку извършва нарушение срещу Бен Мий, което не беше забелязано от рефера.

До края на двубоя по-активният тим беше този на "Бърнли", който игра много настоятелно и постоянно атакуваше. Вторият точен удар на "Юнайтед" дойде едва в 85-ата минута и той отново беше дело на Марсиал.

В заключителните минути се игра пред вратата на Давид Де Хеа, но защитата на гостите се справи с натиска на "Бърнли".

В друг мач "Арсенал" постигна убедителен успех над "Кристъл Палас" и взе първа победа във Висшата лига от три срещи насам. "Артилеристите" се наложиха над "орлите" с 4:1.

Сблъсъкът на "Емиратс" беше решен до 13-ата минута, когато домакините вече водеха с 3:0. Още след шест минути игра Начо Монреал откри след центриране от корнер на Гранит Джака.

Испанецът беше изпуснат на далечната греда и без проблеми се разписа. Отново Монреал беше с основата и на следващите два гола, за които асистира. В 10-ата минута защитникът напредна отляво и подаде към Алекс Иуоби, който от няколко метра се разписа.


В 13-ата минута след нов корнер на Джака, Монреал игра с топката, сваляйки я към Лоран Косчелни и централният защитник от непосредствена близост направи резултата 3:0.

"Арсенал" играеше с голямо настроение, а при комфортния аванс от три попадения можеше да контролира и доста лесно срещата. В 22-ата минута един от най-добрите на терена Месут Йозил асистира за Александър Лаказет, подавайки му с пета и французинът вкара пореден гол на "Емиратс".

През втората част футболистите на Арсен Венгер свалиха драстично оборотите и срещата се доиграваше. "Кристъл Палас" опита натиск, но щурмът на гостите се оказа прекалено закъснял. Все пак 12 минути преди края Лука Миливоевич отбеляза почетен гол за "орлите".

Дневник