Марко Силва стана осмият уволнен мениджър във Висшата лига от началото на сезона, след като "Уотфорд" взе решение да го освободи. Португалецът, който беше назначен през лятото остана на "Викъридж роуд" едва осем месеца.

"Стършелите" се намират на десето място във Висшата лига, но спечелиха само един от последните си 11 мача (две равенства и осем поражения).

"Това не е решение, което е взето лесно. Бордът на директорите смята, че назначението на Силва беше най-правилното решение за клуба и ако не беше нерегламентираният интерес от наш противник във Висшата лига, той щеше да остане на поста. Смятаме, че след този контакт Марко Силва изгуби фокуса и концентрацията си и лошите резултати зачестиха", гласи съобщение на клуба.

Силва беше свързван с "Евертън" още от октомври, след като "карамелите" се разаделиха с Роналд Куман. До назначаването на Сам Алърдайс на "Гудисън парк" именно португалецът беше считан за фаворит.


От "Уотфорд" уточниха, че уволнението на Силва е предприето, за да се спре пропадането на отбора.

При португалеца "стършелите" изиграха 26 мача, като спечелиха осем от тях, а в 13 записаха загуби. 40-годишният Силва, който преди това водеше "Хъл сити", а в Гърция стана шампион с "Олимпиакос", записа едва 30.8% победи, който е най-ниският дотук в кариерата му.

Дневник