Григор Димитров изрази голямо задоволство от нивото на игра, което показа в зрелищната и много драматична битка с Ник Кириос в осминафиналите на Australian Open. Българският тенисист успя да пречупи намиращия се в страхотна форма австралиец след 7:6 (3), 7:6 (4), 4:6, 7:6 (4). Световният №3 спечели три тайбрека срещу играч, който беше спечелил всеки един от четири си дълги гейма в турнира.

"Винаги е много трудно да играеш срещу Ник. Загубих от него преди две седмици (в Бризбейн). Той сервираше невероятно днес, играе невероятно. Заслужава уважение за начина, по който се бореше. Toва беше един от тези мачове, в които трябва да си търпелив и да се стремиш да се възползваш от всяка възможност, която се открие пред теб. Дори когато сервирах за мача, знаех, че нищо не е свършило", каза Димитров след мача, който продължи 3.30 часа.

Кириос пласира 36 аса и в два от четирите сета успя да навакса пробив пасив, за да стигне до тайбрек.


"Срещу Ник винаги трябва да си нащрек. Никога не знаеш какво следва. Той пласира няколко втори сервиса с над 200 км/ч. Какво можеш да направиш в такава ситуация? Просто се опитвах да блокирам топката и да я задържа в игра", обясни Димитров.

Българинът заяви, че в момента е фокусиран изцяло върху това как да се подобрява с всеки изминал ден. "Имахме страхотен минал сезон. 2017 беше мечтана година за всички в отбора. Всеки един беше страхотен."

"Опитваме се да надграждаме всеки ден и да даваме 100% от себе си, за да прогресираме. Винаги съм бил перфекционист, но такова нещо няма. Разбрах го малко късно, но стъпка по стъпка продължаваме напред. Мач след мач се подобряваме и така трябва да бъде", допълни той.


В опит да достигне до полуфиналите в Мелбърн за втора поредна година Димитров ще се изправи срещу британеца Кайл Едмънд. Двамата се срещнаха в Бризбейн в началото на месеца и изиграха много оспорван трисетов двубой.

"Това е просто още един мач, през който трябва да премина. Концентриран съм изцяло върху своята игра. В началото на турнира не удрях добре топката, но съм много щастлив, че днес успях да превключа на друга предавка. Играя все по-добре. Надявам се във вторник да изиграя още по-добре мач", завърши Димитров.