Селекционерът на националния отбор по футбол Петър Хубчев се изказа лаконично за жребия в първия сезон на Лигата на нациите. България попадна в група със Словения, Норвегия и Кипър.

"Най-точен коментар за групата можем да направим, след като минат мачовете. Ако сме победители, жребият ще бъде добър, ако не сме - няма да бъде добър", каза Хубчев.

"Схемата, по която се провежда този турнир, свежда до минимум възможността да има изявен фаворит. Отборите са равностойни във всички групи и всеки има своите шансове. Турнирът е съвсем нов и все още никой не може да даде оценка дали проектът ще бъде успешен", добави селекционерът.

Мачовете ще се играят през септември, октомври и ноември 2018 г. Отборите във всяка група ще играят помежду си по два пъти при разменено гостуване, както е в европейските квалификации.

Селекционерът на Кипър Ран Бен Шимон смята, че групата ще бъде оспорвана, тъй като отборите са с изравнени възможности. "Знам доста за историята на българския футбол. Ще се запознаем в детайли с отбора на България в следващите месеци, когато ще проведем подготовката си за мачовете. Не смятам, че е коректно да говорим за фаворити в групата, когато отборите са с изравнени възможности. Със сигурност България има известно предимство, но и четирите отбора имат сходни амбиции, а това е и идеята на турнира."

Колегата му от отбора на Словения Томаш Кавчич сподели мнението. И посочи, че целта на състава му е първото място.

Dnevnik.bg