Българският биатлонист Красимир Анев остана на крачка от медала в индивидуалния старт на 20 км от европейското първенство по биатлон. Той завърши на 4,3 сек след третия и не можа да защити постигнатото преди година, когато взе сребро.

Анев допусна две грешки в четирите си стрелби и финишира за 54:33,7 мин - на 1:00,9 мин зад победителя Феликс Лайтнер от Австрия.

Треньорът Николай Захаров каза през октомври, че целта пред българския отбор е място в шестицата в някои дисциплини на европейското първенство и в осмицата на олимпийските игри.

Анев излезе трети след последната стрелба, но в заключителната обиколка беше изпреварен от германеца Филип Хорн и изпусна бронза. Той остава с шест медала от европейски първенства.

Антон Синапов и Димитър Герджиков се представиха добре и станаха съответно десети и единадесети. Михаил Клечеров се класира 28-и, а Владимир Илиев 29-и, като допусна пет грешки. С един пропуск, но с бавно бягане Димитър Парталов завърши 55-и.

Шампион изненадващо стана 21-годишният Лайтнер. Сребърния медал заслужи чехът Томаш Крупчик с една грешка и изоставане от 43,0 сек.

Dnevnik.bg