Намиращият се в ужасна форма "Реал" (Мадрид) затвърди пропадането си през настоящия сезон с отпадане от Купата на краля още на четвъртфиналите. Шампионът на Испания отстъпи на своя "Сантяго Бернабеу" на непретенциозния "Леганес" с 1:2 и заради голове на чужд терен напуска надпреварата.

Първият мач преди седмица завърши с успех на мадридчани 1:0, но това не се оказа достатъчно. На "Бернабеу" "Реал" игра безобразно и отправи само три точни удара, докато съперникът му записа с един повече и направи много силен мач.

Това е най-големият успех на "Леганес" в историята му, след като тимът никога досега не е играл полуфинал за Купата на краля.

Само осем месеца след спечелването на Шампионската лига за втори пореден път и титлата в Ла Лига, "Реал" показва коренно разично лице. Тимът на Зинедин Зидан започна обещаващо с триумфи за Суперкупата на Испания и Европа, но сега "Реал" е на 19 точки зад "Барселона" в Ла Лига. Единствената надпревара, в която мадрдичани все още имат шанс за успех е Шампионската лига.

Зинедин Зидан заложи на резервни футболисти, като даде почивка на голяма част от звездите си. Тони Кроос, Кристиано Роналдо, Марсело и Гарет Бейл бяха извън групата, а Даниел Карвахал, Каземиро, Варан и Модрич останаха на резервната скамейка. Това се отрази и мадридчани бяха бяха далеч от нивото си.

През първите 45 минути "Реал" игра безобразно и не успя да отправи нито един точен удар към вратата на стража на "Леганес" Шампан. Аржентинецът не беше подложен под сериозно напрежение и не трябваше да се намесва решително.

В 31-ата минута гостите "хвърлиха" бомбата, когато откриха резултата на "Бернабеу". Начо се подхлъзна в неподходящ момент, топката отиде в Хавиер Ерасо и с удар от около 25 метра халфът не остави никакъв шанс на Кико Касия – 0:1.

Дори и това не успя да съживи футболистите на "Реал", които продължиха да действат много удно и без никаква агресия в предни позиции.

След подновяването на играта мадридчани бързо успяха да изравнят. В 47-ата минута Лукас Васкес подаде към Карим Бензема, а от малък ъгъл френският нападател успя да се разпише.

Радостта на "Реал" обаче не трая много дълго и в 55-ата минута "Леганес" отново беше напред в резултата. Авторът на първото попадение Ерасо центрира от корнер, а Габриел връхлетя на скорост и за втори път вкара в мрежата на Касия.

От този момент нататък се игра изцяло пред вратата на гостите, а в търсене на нов гол Зинедин Зидан пусна на терена Карвахал, Модрич, както и единствения си чист нападател на пейката Борха Майорал.

Най-добрите положения за мадридчани бяха на сметката на Модрич, Серхио Рамос и Бензема, но вратарят на "Леганес" Шампан направи страхотни спасявания.

Освен "Леганес", за полуфиналите в турнира вече се класираха "Валенсия" и "Севиля". "Прилепите" се справиха с "Алавес" след дузпи, докато андалусийците отстраниха "Атлетико" (Мадрид) с общ резултат 5:2.

Последният полуфиналист ще бъде определен от двубоя между "Барселона" и "Еспаньол" в четвъртък вечер. Първият мач на "Ел Прат" завърши при резултат 1:0 за "Еспаньол".

Дневник