Мениджърът на "Манчестър юнайтед" Жозе Моуриньо подписа нов договор, съобщи клубът чрез официалния си сайт. 54-годишният португалец се обвърза с "червените дяволи" до лятото на 2020 г. Досегашният му контракт изтичаше догодина.

"За мен е огромна чест и гордост да бъда мениджър на "Манчестър юнайтед". Искам да кажа едно голямо благодаря на собствениците и (изпълнителния директор) г-н Ед Уудуърд за признанието за моята упорита работа и отдаденост. Щастлив съм, че те чувстват и вярват, че аз съм точният мениджър за този велик клуб", каза Моуриньо.

Португалецът застана начело на "Юнайтед" през лятото на 2016 г. В първия сезон под негово ръководство "червените дяволи" завършиха на пето място във Висшата лига, но спечелиха три трофея - Лига Европа, Купата на лигата и "Къмюнити шилд".

През този сезон "Юнайтед" се представя по-добре в шампионата и заема втората позиция с изоставане от 12 точки до лидера "Манчестър сити". Отборът продължава и участието си в Шампионската лига, където през февруари му предстои осминафинален сблъсък със "Севиля".

"Поставихме много високи стандарти със спечелването на три трофея в един сезон, но това са стандартите, в които очаквам моите отбори да се целят. В момента изграждаме условията за едно брилянтно и изпълнено с успехи бъдеще на "Манчестър юнайтед", каза още Моуриньо след подписването на новия договор.

Уудуърд изрази голямо задоволство от удължаването на контракта на португалеца.

"Неговата работа и професионализмът му са изключителни. Той прегърна широко желанието на клуба да промотира първокласни млади играчи в първия отбор. Жозе донесе на клуба енергия и усещане за успех. Сигурен съм, че той ще продължи да носи резултати за феновете и клуба", каза изпълнителният директор на "Юнайтед".

Дневник