Победителката в 79 състезания от Световната купа Линдзи Вон беше близо до нов успех, но остана четвърта в преместената алпийска комбинация от Сен Мориц в Ленцерхайде. Американката водеше след супергигантския слалом, но направи разочароващ втори манш в слалома.

Вон беше единствената, която слезе под 1:12 минути в първия манш. Рекордьорката по победи измина трасето в скоростната дисциплина за 1:11,84 мин., като имаше преднина от 0,60 сек. пред Фредерика Бриньоне. Техничният слалом обаче затрудни Вон, която завърши на 1,88 сек. зад победителката Уенди Холденер.

Швейцарката не остави шансове на своите конкурентки в коронната си дисциплина. Холденер записа първа победа за сезона, а преди близо две години тя отново триумфира в комбинацията в Ленцерхайде.

Швейцарката финишира с общо време 2:01,18 мин. Втора на 1,55 сек. остана италианката Марта Басино, а трета завърши Ана Бучик с изоставане от 1,56 сек. Словенката беше 30-а след първия манш и се възползва максимално от чистата писта във втория. 

Водач в общото класиране е Микаела Шифрин с 1477 точки. Далеч зад американката са Холденер и Виктория Регенсбург. Двете имат съответно 686 и 634 точки.

В събота предстои гигантски слалом, а в неделя слалом.

Инерхофер спечели и втората тренировка в спускането в Гармиш

Кристоф Инерхофер даде заявка за призово място в спускането в Гармиш-Партенкирхен в събота. Италианецът беше най-бърз във втората тренировка, а в четвъртък отново изпревари всички.

Инерхофер ще опита да прекъсне петгодишната суша без победа в Световната купа. За последно той триумфира именно в германския курорт в спускането през 2013 г.

Италианецът се намира в страхотна форма, като беше най-бърз и в тренировката на известната писта "Щрайф". За негово съжаление обаче той падна в спускането.

Програмата при мъжете в Гармиш-Партенкирхен включва спускане в събота и гигантски слалом в неделя.

В общото класиране шесткратният шампион Марсел Хиршер е първи с 1154 точки. Австриецът, който изравни постижението Херман Майер с 54-ата си победа в кариерата, има преднина от 172 пред Хенрик Кристоферсен и 488 пред Свиндал. 

Дневник