„Манчестър юнайтед" премина с лекота в петия кръг в турнира за Купата на Англия. Воденият от празнуващия 55-ия си рожден ден Жозе Моуриньо отбор нямаше никакви затруднения по пътя към победата с 4:0 срещу "Йоувил" като гост.

Мачът беше специален за Алексис Санчес, който дебютира за новия си отбор. Той премина на "Олд Трафорд" в трансфер от "Арсенал".

Четвъртодивизионният отбор положи много усилия да се противопостави на "Юнайтед", но успя да задържи равенството до 41-ата минута. Тогава Маркъс Рашфорд даде преднина на гостите. След почивката вкараха Андер Ерера, Джеси Лингард и Ромелу Лукаку.

Санчес се отличи с асистенция при гола на Ерера. Чилиецът игра до 72-ата минута, когато беше сменен от Лингард.

Домакините започнаха вдъхновено и имаха възможности, от които не се възползваха. Малко преди почивката Рашфорд се пребори за топката в наказателното поле и след грешка на защитник вкара.

В 61-ата минута Санчес пусна вляво към Ерера, който удвои. С късни голове Линагрд и Лукаку направиха победата убедителна. Минута преди края Лингард напредна и със силен удар по земята прати топката в долния десен ъгъл на вратата на съперника. Секунди по-късно Маркос Рохо пусна отляво топката в наказателното поле и Лукаку със силен удар отбеляза четвъртия гол.

Dnevnik.bg