ЦСКА записа равенство с "Динамо" (Киев) в приятелска среща. Мачът в испанския курорт Марбея завърши без голове.

Двата отбора имаха положения, но не успяха да се възползват от тях.

Треньорът на червените Стамен Белчев започна срещата с основния си състав, като на върха на атаката действаше голмайсторът на отбора Фернандо Каранга. След почивката и в двата състава бяха направени много промени.

Най-чистата възможност за ЦСКА дойде в 61-ата минута, когато Енрике изведе Тиаго Родригес в наказателното поле, но португалецът стреля неточно. Секунди по-късно Кирил Десподов напредна по дясното крило и подаде пред вратата на Каранга, който обаче не овладя добре и играч на "Динамо" се справи.

Тиаго Родригес беше в центъра на вниманието и в 11-ата минута. Тогава той получи от ляво и стреля мигновено по земята, но топката докосна лявата греда.

"Динамо" също имаше положения, които не използва.

"Получи се полезна проверка за нашия отбор. Трябва да си извадим нужните поуки и да продължим напред. Доволен съм от това, че през по-голямата част отборът стоеше компактно и нямаше много възможности за съперника", каза Белчев пред "Диема спорт". Той остана недоволен от това, че съставът му не е вкарал положенията си.

"Имам още претенции, когато сме под натиск - искам да сме още по-хладнокръвни", добави треньорът.

Стартов състав: Витаутас Черниаускас, Станислав Манолев, Божидар Чорбаджийски, Николай Бодуров, Жеферсон Телес, Раул Лое, Роланд Алберг, Тиаго Родригес, Кирил Десподов, Енрике Рафаел, Фернандо Каранга
Резерви: Георги Китанов, Стойчо Атанасов, Александър Дюлгеров, Валентин Антов, Никола Борисов, Кристиян Малинов, Божидар Чуканов, Радослав Живков, Жан Бланко

Dnevnik.bg