„Реал" (Мадрид) направи важна стъпка по пътя към опита за излизане от кризата. Шампионите спечелиха с 4:1 гостуването си на третия "Валенсия".

Те взеха добра преднина през първата част с два гола на Кристиано Роналдо след точно изпълнени дузпи. В 59-ата Мина намали, но в края Марсело и Тони Кроос направиха победата на отбора си още по-убедителна.

"Валенсия" запазва третото си място с 40 точки, като е на 14 от водача "Барселона", който предстои да играе. "Реал" е четвърти с 38, но и с мач по-малко.

Роналдо, който вече има 20 гола през сезона, стана футболистът, изпълнил най-много дузпи в историята на испанското първенство. Португалецът е бил наказателен удар 72 пъти - с един повече от Уго Санчес. Носителят на "Златната топка" има 61 гола и 11 пропуска от дузпите.

През първата част "Реал" имаше превъзходство във владението на топката, като и двата състава се стремяха да атакуват. В 16-ата минута Рондало вкара първата дузпа, отсъдена за нарушение срещу него.

Бензема беше повален в наказателното поле в 38-ата и отново португалецът изпълни дузпата, за да удвои.

"Валенсия" намали изоставането си в 58-ата минута, когато Парехо центрира от ъглов удар, а Мина вкара с глава. Последваха положения пред двете врати.

Шест минути преди края на редовното време Марсело направи двойно подаване с Асенсио и се озова с топката в наказателното поле. Бразилецът стреля по земя и върна преднината на "Реал" от два гола. В заключителните секунди с много добре насочен удар в долния ляв ъгъл на вратата Кроос направи резултата 4:1.

Dnevnik.bg