Германският футболен шампион "Байерн" си създаде много емоции в съботния следобед, но нямаше затруднения да спечели 16-ата си победа за сезона. Баварците се наложиха с 5:2 срещу "Хофенхайм".

Воденият от Юп Хайнкес отбор изоставаше с 0:2 до 12-ата минута, но още до почивката изравни. С вихрена игра след почивката домакините стигнаха до убедителния успех.

Головете за "Байерн" отбелязаха Роберт Левандовски, Жером Боатенг, Кингсли Коман, Артуро Видал и новото попълнение Сандро Вагнер. Точни за "Хофенхайм" бяха Марк Ут и Серж Гнабри, който е под наем в отбора от "Байерн".

С успеха си шампионът събра 50 точки и остава убедително на върха в Бундеслигата. Баварците имат комфортна преднина пред "Шалке", който е с 34.

Гостите започнаха по-силно двубоя, което изненада футболистите на "Байерн". Играчите на "Хофенхайм" действаха със самочувствие и не се притесняваха да пренесат играта в предни позиции.

В третата минута гостите получиха дузпа за нарушение на Джошуа Кимих срещу Гнабри. Ударът на младежкия национал на Германия беше спасен от вратаря на домакините Свен Улрайх, но при добавката Ут откри резултата.

Силните изяви на "Хофенхайм" продължиха и отборът удвои преднината си в 12-ата минута. Гнабри изненада Улрайх с далечен удар по земя. Двата гола подействаха мотивиращо на шампионите, които наложиха масиран натиск и успяха бързо да се върнат в мача. Крилото на "Байерн" Коман даде импулс на баварците с бързи действия по левия фланг.

В 20-ата минута удар на Кимих от границата на наказателното поле беше отклонен от Левандовски, което изненада стража на "Хофенхайм" Оливер Бауман за 1:2. Пет по-късно Боатенг вкара с глава след центриране на Ариен Робен от корнер. До края на първото полувремето баварците можеха да направят пълен обрат, но Дейвид Алаба и Видал пропуснаха добри възможности.

През втората част "Байерн" продължи да пресира противника. Това даде желания резултат и шампионът на Германия стигна до нови три гола.

В 63-ата минута Коман преодоля Бауман отблизо след хубав извеждащ пас на Левандовски. Три по-късно Видал прехвърли вратаря на "Хофенхайм" с глава. Новото попълнение Вагнер вкара първия си гол за "Байерн". Нападателят се появи в игра в края на мача и завърши успешно бърза атака в 90-ата минута.

Dnevnik.bg