В трети пореден сезон "Ливърпул" отпадна в четвъртия кръг за Купата на Англия. Червените отстъпиха с 2:3 срещу "Уест бромич" в зрелище на "Анфийлд".

Мачът беше белязан от куп вълнуващи моменти, голове и неколкократно използване на видеоповторенията.

"Ливърпул" поведе в петата минута с гола на Роберто Фирмино. Шест по-късно гостите вече водеха, а до почивката те стигнаха и до още едно попадение. През първата част системата за видеоповторение три пъти влиза в употреба.

Мърсисайдци се хвърлиха в атака след почивката и успяха да намалят чрез Мохамед Салах, но не можаха да променят хода на мача.

По-рано четвъртодивизионният "Нюпорт" беше близо до изненадващо отстраняване на "Тотнъм", но с гол на Хари Кейн в 81-ата минута "шпорите" стигнаха до 1:1 и преиграване.

Мачът на "Анфийлд" започна отлично за домакините. След грешка в защитата вратарят на "Уест бромич" успя да избие, но топката попадна във Фирмино, който с прехвърлящ удар отбеляза.

Секунди по-късно Родригес с мощен удар изравни. В 11-ата минута той засече подаване на Гибс от ляво и даде преднина на "Уест бромич".

В средата на полувремето трети гол на гостите не беше зачетен след видеоповторение. Системата се намеси и малко след това, когато съдията Крейг Поусън видя на екрана, че има дузпа за "Ливърпул". Фирмино не се възползва, като стреля в гредата.

В края "Уест бромич" стигна до трети гол, който беше записан като автогол на Матип. Положението също беше подложено на видеопреглед. В този случай всичко се оказа според правилата.

След почивката "Ливърпул" се насочи в атака и създаде много положения, но стигна само до един гол. Салах успя да намали в 78-ата минута.

Dnevnik.bg