Най-скъпият футболист в света Неймар постоянно е свързван с напускане на ПСЖ, където премина през миналото лято и трансфер в "Реал" (Мадрид). Бразилецът е считан за заместник на Кристиано Роналдо и основа в новия проект "Галактико" на президента на "Реал" Флорентино Перес. Въпреки постоянните спекулации по темата Неймар увери, че остава в Париж.

"Щастлив съм в ПСЖ и съм в добри отношения с всички мои съотборници. Тук съм, за да пишем история с клуба, а не за да си тръгвам толкова скоро. Спекулациите ги има около мен, откакто играех в "Сантош", така че съм свикнал", каза Неймар.

Бразилецът уточни, че няма как да не обръща внимание на постоянните информации за свой трансфер, но добави, че това е доказателство колко е добър.

В събота ПСЖ победи "Монпелие" с 4:0, а Неймар отбеляза два гола. Въпреки това бразилецът получи критики за поведениет си, след като не даде на Единсон Кавани да изпълни дузпа в края на първото полувреме. Уругваецът вкара един гол и вече има 157 попадения, с което подобри рекорда на Златан Ибрахимович.

"Треньорът номинира мен като изпълнител на дузпите и гледам да се справям с тази отговорност. Свикнал съм както с аплодисменти, така и с освирквания и не ми прави впечатление. Знаехме за рекорда на Кавани, но треньорът каза, ако има дузпа аз да я изпълня", измъкна се Неймар.

Междувременно президентът на ПСЖ Насер Ал-Хелайфи също говори за ъбдещето на бразилеца. Той определи като "пълни глупости" твърденията, че "Реал" ще привлече Неймар.

"Когато слушам за тези слухове се усмихвам, защото те не са истина. Имаме Неймар в ПСЖ и той е щастлив, той има уважението на феновете и на всички в клуба, отличен футболист е", каза Ал-Хелайфи.

На въпрос дали е сигурен 100%, че звездата на тима остава на "Парк де пренс" и догодина, катарецът отговори категорично: "Не 100%, а 200% е моята сигурност, че той остава при нас".

Dnevnik.bg