Роджър Федерер прие емоционално спечелването на 20-ата си титла от Големия шлем. Швейцарецът, който победи Марин Чилич в пет сета с 6:2, 6:7 (5), 6:3, 3:6, 6:1, определи последните 12 месеца като "приказка".

"Толкова съм щастлив, чувството е невероятно. Беше доста дълъг ден да чакаме финалния мач, трудно е, когато той е вечерта и трябва да го чакаш. Приказката за мен продължава след невероятната 2017 г., която имах е истинско удоволствие отново да съм тук и да получа трофея отново", каза Федерер.

Той спечели титлата в Мелбърн за шести път, като дели първото място с Новак Джокович и Рой Емерсън. За втори път в кариерата си Федерер защитава трофея "Норман Брукс" след 2006 и 2007 година. Освен това той спечели 20-а титла в 30-ия си изигран финал от Шлема.

"Великолепен турнир за Марин, продължавай да играеш по този начин и съм сигурен, че отново ще стигаш до финали, ти го заслужаваш. Поздравления за твоят екип", обърна се шампионът към своя подгласник Чилич.

След получаването на титлата Федерер не успя да сдържи сълзите си.

"Обичам ви", каза той към своя щаб и продължи: "Тази титла значи много за мен, тук се чувствам отлично, а подкрепата на феновете ме зарежда да се представям още по-добре".

Dnevnik.bg