Финалистът от миналия сезон "Челси" се класира за петия кръг във ФА къп след убедителен успех с 3:0 над "Нюкасъл". Сините, които през миналия сезон загубиха от "Арсенал" продължават към осминафиналите. На "Стамфорд бридж" два гола вкара Миши Бачуай, а веднъж се разписа Маркос Алонсо.

"Важен мач за нашия отбор, защото ФА къп е турнир, в който държим да се представим силно. Трябваше да отговорим след отпадането от другия турнир (Купата на лигата - бел. ред.) и затова съм доволен", каза след мача Антонио Конте пред BT Sport.

Той даде почивка на някои свои играчи като Сесар Аспиликуета, Алваро Мората, Сеск Фабрегас и Виктор Моузес, но останалите звезди бяха в игра. Сините си осигуриха комфортен аванс още преди почивката, когато два гола вкара Бачуай.

Белгиецът откри в 31-ата минута след пас на Маркос Алонсо и на празна врата нямаше как да сгреши. Минута преди паузата Бачуай се разписа за втори път, като ударът му рикошира в защитник и излъга вратаря на "свраките" Карл Дарлоу.

Белгиецът вече има пет гола в осем мача в турнира, като никой друг не е вкарвал толкова много за "Челси", откакто Конте е мениджър.

"Нюкасъл" имаше няколко опасности на сметката си, но като цяло тимът на Рафаел Бенитес не се отличи с нищо. "Свраките" често играеха твърдо, на моменти дори грубо.

През втората част сините свалиха темпото, но все пак стигнаха до трети гол, дело на Алонсо. Испанецът се разписа с красив удар от пряк свободен удар.

"Победата е много добра за отбора и разбира се за мен, защото успях да се разпише два пъти. Работя много здраво всеки ден и чакам да ми се даде шанс", каза Бачуай след края на двубоя, в който той беше избран за №1.

Dnevnik.bg