Шампионът "Лудогорец"с 2:3 загуби от казахстанския "Кайрат" (Алмати) в четвъртата си контрола по време на зимната подготовка. Българският тим поведе с 2:0 още до 10-ата минута, но след това игра разконцентрирано и допусна рядко срещан обрат.

Върджил Мисиджан вкара два бързи гола в първите 10 минути, с което даде комфортен аванс на тима, воден от Димитър Димитров. Холандецът се разписа след асистенции на Марселиньо и Джоду Лукоки.

В 15-ата минута обаче "Кайрат" намали, когато бразилецът Исаел хвана неподготвен Хорхе Броун и от сериозна дистанция се разписа във вратата му. До почивката казахстанският отбор уцели и греда, отново чрез Исаел.

През втората част "Лудогорец" имаше няколко ситуации, но не успя да ги реализира. Вместо това в 70-ата минута "Кайрат" получи дузпа за нарушение на Моци в наказателното поле, а Исламхан беше точен, с което изравни.

Крайното 3:2 оформи Самат Сарсенов в 88-ата минута, който се разписа с глава.

Срещата беше наблюдавана от собственика на шампионите Кирил Домусчиев, който пристигна на лагера в турския курорт Белек. В понеделник на тима му предстои нов мач, като среща турския "Балтика" от 17 ч.

Преди двубоя с "Кайрат" дойде и друга новина от лагера на тима. Защитникът Александър Василев е бил освободен да се прибира в България. По информация на Диема Спорт мярката е предприета след отказа му да подпише нов договор. Настоящото споразумение на футболиста изтича през лятото.

Междувременно собственикът на шампионите съобщи чрез страницата си във "Фейсбук", че започва реконструкцията на сектор Б на стадиона в Разград.

"Важна част от стратегията на всеки един сериозен клуб е подобряването на условията на работа за футболистите от представителния отбор и подрастващото поколение. Наред с това не бива да изключваме и осигуряването на необходимия комфорт на привържениците. Като собственици на Лудогорец, за мен и брат ми изграждането на модерен стадион стои на едно от челните места сред нашите задачи, тъй като все пак футболът е за феновете", написа Домусчиев.

Dnevnik.bg