Победа на много висока цена постигна "Манчестър сити" в четвъртия кръг от турнира за Купата на Англия. "Гражданите" победиха "Кардиф" с 2:0, но един от основните играчи на тима Лирой Сане напусна контузен. Съставът на Хосеп Гуардиола си свърши работата още до почивката, когато отбеляза и двата гола, а след това само контролираше двубоя.

Попаденията за "гражданите" отбелязаха Кевин Де Бройне и Рахийм Стърлинг.

За "Сити" това е трети пореден сезон, в който достига до петия кръг на ФА Къп. "Гражданите" обаче не са печелили най-стария футболен турнир в света от сезон 2010-11.

Гуардиола продължи тенденцията да залага на много от основните си играчи, като единствено Едерсон и Давид Силва получиха почивка и не бяха в групата, а Джон Стоунс и Серхио Агуеро бяха на пейката.

Срещата започна отлично за лидера във Висшата лига, който поведе в осмата минута. Сане беше фаулиран на границата на наказателното поле, а с премерен удар под скока на стената, Де Бройне изненада вратаря на "Кардиф".

Последваха силни минути за "гражданите", а домакините отговориха с опасен удар на Джуниър Хойлет, който беше спасен от Клаудио Браво.

В края на първата част "Сити" стигна до втори гол, дело на Стърлинг. Най-ниският футболист на терена се разписа с глава след центриране на Бернардо Силва.

В самия край на първото полувреме обаче Джо Бенет фаулира много грубо Лирой Сане. Защитникът на "пойните птички", закъсня много за един шпагат и уцели германеца в подбедрицата, а глезенът на Сане се огъна по ужасяващ начин. За фаула си Бенет получи само жълт картон от съдията Лий Мейсън.

През втората част "Кардиф" се опита да отговори, но остави много празни пространства в собствената си половина. От това не се възползваха гостите, които имаха отлични шансове, но не успяха да вкарат още голове. Най-добрите ситуации пропиля Стърлинг, който два пъти оставаше сам срещу вратаря.

До края на мача "Кардиф" остана и с човек по-малко, след като Бенет направи втори груб фаул и беше изгонен.

След срещата Гуардиола дълго спореше с рефера Лий Мейсън и го обвини за грубата угра на съперника.

"Съперникът ни постави под голямо напрежение, по целия терен играха човек за човек, но за щастие Вини (Компани) беше свободен през цялото време и на практика играеше като халф", каза Де Бройне след мача. Той също изрази съжаление от грубата игра на "пойните птички".

Dnevnik.bg