Съперникът на "Лудогорец" в 1/16-финалите на Лига Европа "Милан" постигна трета поредна победа в Серия А. "Росонерите" започнаха да се стабилизира при Дженаро Гатузо и след успехите над "Кротоне" и "Каляри", надвиха и "Лацио" с 2:1.

Всичко по-интересно на "Сан Сиро" се случи през първата част, когато паднаха и трите гола. "Милан" поведе в 15-ата минута, когато Хакан Чалханолу центрир аот фаул, а Патрик Кутроне се разписа. Пет минути по-късно "орлите" от Рим изравниха, като точен беше Адам Марусич.

След изравнителния гол "Лацио" играеше по-добре и имаше надмощие, но в самия край на първото полувреме "Милан" отново успя да поведе. В 44-ата минута Джакомо Бонавентура засече центриране на Калабрия и изведе "росонерите" напред.

През втората част "Лацио" беше по-добрият отбор на терена, но не успя да материализира надмощието си. В края на двубоя Марко Пароло беше много близо до това да изравни, но Джанлуиджи Донарума се отчете с добри спасявания.

С победата си "Милан" събра 34 точки и е на седмо място, същият актив има и "Сампдория". "Лацио" е трети с 46 точки.


По-рано през деня се изиграха още шест мача, като "Наполи" се върна на първото място в класирането. Неаполитанците победиха на своя "Сан Паоло" "Болоня" с 3:1 като трябваше да правят и обрат.

Още в първата минута червено-сините поведоха, когато Родриго Паласио засече с глава центриране на Ди Франческо. Радостта на гостите обаче не трая много дълго и в петата минута "Наполи" изравни.

Алан центрира от корнер, топката първоначално се отклони в един защитник на "Болоня", а после при опита си да я изчисти Мбайе си вкара автогол.

До почивката домакините обърнаха резултата след точно изпълнена дузпа от Дрийс Мертенс, а в 59-ата минута белгиецът вкара още един гол за крайното 3:1.

В класирането "Наполи" води с 57 точки, а "Ювентус" е с 56.

В друг мач "Интер" завърши само 1:1 като гост на новака СПАЛ. "Нерадзурите" са в серия от седем мача без победа и след силното начало на сезона вече са на 23 точки зад лидерите. "Интер" е четвърти.

Dnevnik.bg