Жерар Пике стана поредният футболист на "Барселона", който подписа нов договор с клуба. Централният защитник последва Лионел Меси и се обвърза с каталунците до 2022 г., удължавайки с три години сегашното си споразумение с отбора.

Пике, който е юноша на "Барселона", ще остане в тима, докато е на 35 години. Той прекара няколко години в "Манчестър юнайтед", където премина като тийнейджър, а от 2008 г. се завърна на "Камп ноу" и стана основна фигура в тима на Хосеп Гуардиола, след което продължи да бъде титуляр и при останалите треньори.

За почти 10 години Пике има 425 мача и 37 гола за "Барселона" във всички турнири. Той има 24 трофея с тима, а в историята само трима играчи са печелили повече от него – Шави Ернандес (25), Андрес Иниеста и Лионел Меси (по 30).

"Барселона" е моят дом и няма друго място на света, където искам да играя. Моето желание е да приключа кариерата си на "Камп ноу", каза Пике след подписването на договора.

В договора му има клауза за откупуване от 500 милиона евро.

"Не си представям да нося фланелката на друг отбор освен на "Барселона". Дори и да не бях получил предложение за нов договор, най-вероятно щях да спра с футбола, защото няма да играя другаде", каза още Пике, който на 2 февруари ще навърши 31 години.

"Днес е празник за всички в клуба, защото един от нашите синове подписа новия си договор. Жерар е фен на "Барселона" от дете и едно от най-преданите сърца, които съм виждал да носят екипа на нашия клуб. Сделката беше много лесна", каза президентът на клуба Хосе Мария Бартомеу.

Дневник