Португалецът Филипе Нашименто е петото ново попълнение в "Левски" oт началото на зимния трансферен прозорец. 23-годишният полузащитник подписа договор за две години и половина в понеделник вечерта.

Нашименто пристига на "Герена" от "Динамо" (Букурещ), където играeше от лятото на миналата година. Според медиите в Румъния "Левски" ще плати 200 хиляди евро трансферна сума.

Португалският футболист е избрал да продължи кариерата си в България заради по-високата заплата, която са му предложили сините, твърди румънското издание "Про спорт".

"Много съм щастлив, че съм тук. Дойдох в най-големия клуб в България. Тук съм, за да помогна на отбора да печели титли. От мен може да очаквате голямо себераздаване и страст в това, което правя на терена. Сигурен съм, че ще спечеля много мачове със синята фланелка", каза Нашименто преди клубната телевизия на "Левски".

"Левски" има много титли и славна история и се нуждае отново да започне да печели трофеи. Знам, че сега трябва да спечелим купата и имаме шансове за първенството. Нямам търпение да облека синия екип и да се боря за този отбор", допълни португалецът.

Нашименто е юноша на "Бенфика", като е част от академията на португалския шампион от 2003 до 2014 г. Освен това той преминава през всички младежки гарнитури на португалския национален отбор.

Полузащитникът не успява да пробие в първия отбор на "Бенфика" и през 2014 г. подписва с втородивизионния "Атлетико де Визеу". Година по-късно той преминава в румънския "Клуж", където изкарва два сезона, преди да подпише с "Динамо".

Португалецът е петият нов в "Левски", но първият, който пристига на "Герена" с трансферна сума. Преди това сините взеха със свободен трансфер Станислав Костов, Аймен Белаид, Паулиньо и сина на Ривалдо Ривалдиньо.

Очаква се в близките дни на "Герена" да пристигне и левия краен бранител на "Рен" Афонсо Фигерейдо.

Дневник