Ливърпул" спечели убедително 25-ия си мач за сезона във Висшата лига. Червените се наложиха с 3:0 при гостуването си на "Хъдърсфийлд".

С успеха си воденият от Юрген Клоп отбор събра 50 точки и се изравни с шампиона "Челси", който е трети.

"Арсенал" претърпя нов удар в стремежа си да се вмести в четворката. Лондончани загубиха с 1:3 от "Суонзи" и остават шести с 42 точки.

След загубата от последния по това време "Суонзи" и отпадането от Купата на Англия, "Ливърпул" съумя да се върне в правия път. Мърсисайдци изиграха добър мач и заслужено спечелиха.

Гостите имаха превъзходство и атакуваха почти през целия мач. В средата на първото полувреме Емре Джан даде преднина на отбора си с добре насочен удар извън наказателното поле и прати топката в долния ляв ъгъл. В края на полувремето Роберто Фирмино напредна отляво, влезе в наказателното поле и с удар от малък ъгъл удвои.

След почивката "Ливърпул" продължи да напада, като в 78-ата минута получи дузпа. Мохамед Салах изпълни точно за 3:0.

"Суонзи" направи втора стъпка в правилната посока и след "Ливърпул" победи и "Арсенал". Съставът на Арсен Венгер поведе с гола на Начо Монреал в 33-ата минута, но малко преди почивката домакините изравниха чрез Сам Клукас.

В 60-ата минута в игра се появи новото попълнение на "Арсенал" Хенрих Мхитарян. Почти веднага след това Андре Аю даде преднина на "Суонзи", а в края Клукас с втория си гол направи 3:1.

Дневник